TOP 12 Najbizarnejších alkoholických nápojov sveta

„Cigán v ďateline“ (fernet zmiešaný so zelenou) je oproti niektorým z alkoholických nápojov, ktoré môžeme ochutnať v rôznych častiach sveta, pitie pre decká.

12. Myšičkovica

Keď sa v Číne a Kórei narodí malá myšička, tak niekedy ešte ani nestačí otvoriť oči a utopí sa v chlaste. Doslova – ľudia ju proste zoberú ich milujúcim myšacím mamičkám a zaživa ich nahádžú do fliaš s pálenkou. Myšiatka sa tam nechajú pár mesiacov fermentovať, čím vznikne ázijská obdoba Mescal. „Opitá myšátka“ sa ale na rozdiel od červov sa potom nejedia.

1. mysovice1

 11. Pivo s príchuťou čokoládových šišiek

Nerobíme si srandu – hovoria mu „Chocolate Donut Stout“ a varia ho v meste Alexandria v americkej Virgínii. Je v ňom pravá čokoláda a šišková esencia. Asi neprekvapí, že je tento nápoj veľmi sladký. Myslíte si, že to musí byť hnus? Pre niekoho možno áno, ale ten komu to chutí tak si to nevie vynachváliť.

2. koblihovepivo

10. Alahova vodka

Paliareň Geom v kazašskom meste Aktobe minulý rok uviedla na trh vodku, propagovanú nápisom „Alah má dosť sily pre všetkých!“ v arabčine. Lenže islam konzumácii alkoholu prísne zakazuje. Kazašských moslimov to naštvalo a vyšli do ulíc. Paliareň musela reklamu stiahnuť, ale nepomohlo to. Traja moslimskí mladíci sa ju chystali vyhodiť do povetria, lenže plány teroristického útoku sa prevalili a „Pomstitelia“ skončili vo väzení. Tam už si asi panáka nedajú.

3. vodkaallah1

9. Komsomolčine slzy

Recepty na tento nápoj z bývaléj ZSSR sú rôzne. Podľa jednej verzie obsahuje 15 ml levandule, 15ml Verbeny, 30ml kolínskej Lesný vánok, 2ml laku na nechty, 150ml ústnej vody a 150ml obľúbenej limonády. Zmes treba dvadsať minút miešať vetvičkou zemolezu. Podľa druhej verzie sa však nápoj mieša z voňavky Biely orgován (O, 5 dl), prostriedku proti poteniu nôh (0,5 dl) , Žigulovského piva (2 dl) a liehového laku (1,5 dl).

4. komsomolcinyslzy

8. Hadovica a stonožkovica

V severnom Laose sa nechá vykvasiť varená ryža, vypáli sa z nej pálenka a do fliaš sa naložia hady a stonožky. Výsledný nápoj vraj uzdraví všetky choroby. Človek, ktorý nápoj vyskúšal na vlastnej koži zistil, že je po ňom šialená opica. A ak si ho vezmete domov, riskujete, že vás v Ruzyni obvinia z pašovania kriticky ohrozených druhov zvierat, ktoré sú na zozname CITES.

5. hadovice

7. Vodka s príchuťou slaniny

Jej tvorcovia dva roky špekulovali, ako dostať zo skutočnej údenej slaniny chuť do fľaše s chlastom. Testovali maceráciu pri rôznych teplotách a časoch, snažili sa odfiltrovať usadený tuk … Až na to nakoniec prišli, a dneska sa môžu chváliť, že pre Krvavú Mary neexistuje lepšia alkoholová alternatíva. Je to trochu divná vodka, ale stále menej divná, ako keby v nej miesto slaniny bol metanol.

6. slaninovavodka

6. Pizzapivo

Varí sa jednoducho: pripravíte slad a necháte ho kvasiť. Medzitým si upečiete klasickú pizzu Margherita (paradajky, oregano, mozarella, bazalka, olivový olej). Keď vychladne, nalámeme ju na kúsky, zabalíme do pláteného vrecka a necháte ju luhovať v slade. Uvoľní sa do neho chuť a získate pivo, po ktorom už nebudete mať chuť na pizzu. Presne takto varí pivo Tom a Athena Seefurthovci z Camptonu v Illinois.

7. pizzapivo

5. Kumys

Kobylie mlieko obsahuje skoro dvakrát viac laktózy ako kravské. A laktóza, ako iste viete zo školy, je cukor, ktorý môže kvasiť. Výsledkom je obdoba burčiaku, obsahujúci asi 0,7 – 2,5% alkoholu. Mongoli kumys milujú, ale medzi nami, je to poriadny hnus.

8. kumys

4. Cicha – drink z pľuvancov

V kukuricu nie je veľa cukru, ale zato obsahuje škrob. Ako ho previesť do kvasiteľnej podoby? Potrebujete enzým amylázu (ptyalín), ktorý je obsiahnutý v ľudských slinách. A to je celé tajomstvo nápoja Cicha, ktorý sa pripravuje v Latinskej Amerike. Indiánske ženy rozomletú kukuricu žujú, aby sa zmiešala so slinami, a kašu potom pľujú do veľkých nádob. Potom už len stačí pridať teplú vodu a počkať, pokým nápoj nevykvasí. Nápoj sa nakoniec prevarí, takže je sterilný, ale predsa len … No proste to už mal niekto v hube.

9. chicha

3. Koktejl z omrzlého prsta

V kanadskom Dawsone stojí hotel Downtown, kde v soli uchovávajú palec akéhosi zlatopa. Kedysi mu omrzol, zčernel a odpadol. Keď poriadne zaplatíte, namiešajú ľubovoľný drink podľa vašej chuti a palec do neho hodoa. Hovoria tomu Sourtoe Cocktail („Koktejl z kyslého prsta“). Prečo by ste preboha mali taký hnus piť? No predsa aby ste sa dostali do „Klubu kyslého prsta“ a mohli sa chváliť, že ste ten hnus vypili. Samotný palec prehĺtať nielen nemusíte, ale dokonca nesmiete (nový by sa im zháňal ťažko). Podľa pravidiel sa ho ale musíte dotknúť perou. Tradícia existuje už od roku 1973.

10. prstovice

2. Bilk – pivo s mliekom

Vieme si predstaviť pivo so zelenou, rumom, vodkou … Ale s mliekom? To dokážu vymyslieť fakt už len Japonci, ktorí sú divní. Pivovar Abashiri z Hokkaida do piva pridáva 30% mlieka, snáď preto, aby bolo zdravšie aj pre deti.

11. Bilk

 1. Penisovica

Penisy určené do nápoja musia byť z troch druhov: z tuleňa, z jeleňa a zo psa. Číňania im ich ufiknú a nechajú ich lúhovať v ryžovom víne. Výsledný nápoj sa volá Tezhi Sanbian Jiu, teda „Trojpenisový likér“. Ževraj dvíha potenciu, teda až v prípade ak vám najskôr nezdvihne žalúdok. A možno sa z to dá namiešať aj nejaký zaujímavý kokteil (z anglického „cock-tail“).

12. tripenisovakoralka